Help een gezin met opgroeiende kinderen

Categorieën:
activiteiten, gezelschap
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Help een gezin met opgroeiende kinderen

Home-Start Dordrecht zoekt vrijwilligers.

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger? Wij zoeken vrijwilligers die in Dordrecht of directe omgeving wonen, opvoedervaring hebben, goed kunnen luisteren en positief in het leven staan. Kun je anderen goed in hun waarde laten en ben je positief ingesteld? Heb je affiniteit met gezinnen met kinderen in de leeftijd 0-18 jaar en help je hen graag op weg?

Doelgroep:
Home-Start richt zich op Dordtse gezinnen met kinderen in de leeftijd 0-18 jaar die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Als vrijwilliger ben je een luisterend oor, vraagbaak en vertrouwenspersoon. Daarbij onderneem je ook leuke activiteiten met ouders en kinderen, onder meer gericht op het versterken van het sociaal netwerk en bekend maken met voorzieningen in de buurt. Op een ongedwongen manier komen spelenderwijs opvoedingsvragen aan de orde. Door jouw aanwezigheid en inbreng kan een negatieve spiraal doorbroken worden, krijgen ouders en kinderen weer meer zelfvertrouwen en komt er meer rust in het gezin.

Wat krijg je er voor terug?
Vrijwilliger zijn bij Home-Start is sociaal, dankbaar en verantwoordelijk werk. Het contact met het gezin is gelijkwaardig en vrijwilligers geven aan dat ze zelf ook veel leren door dit contact. Vrijwilligers worden goed ondersteund in de vorm van training, intervisie, themabijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Reiskosten worden vergoed en natuurlijk organiseren we ook met enige regelmaat een leuk teamuitje! Tijdsinvestering is wekelijks een paar uurtjes. Dag en tijdstip stem je af met het gezin. Natuurlijk kan je tussendoor net als ieder ander ook gewoon een paar weken met vakantie gaan. Duur van de ondersteuning is gemiddeld een jaar.

Is je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek waarin we meer kunnen vertellen over wat het werk inhoud.


Geja Platerink,
coördinator Home-Start Dordrecht
06-20499942

Home-Start is een activiteit van Humanitas Drechtsteden.

aangepast: 8 december 2020
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.