Maatje om samen naar buiten te gaan.

Trefwoorden:
gezelschap
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Deze hulpvraag is verlopen

Maatje om samen naar buiten te gaan.

De Stierstraat biedt woonruimte aan cliënten in de leeftijd van ± 35 tot 80 jaar. De voornamelijk oudere clienten hebben veelal een verstandelijke beperking, zoals het Down Syndroom, stoornissen in het autisme spectrum maar ook kan er sprake zijn van Alzheimer. Dit alles kan gepaard gaan met lichamelijke achteruitgang. Er wordt gebruik gemaakt van picto’s en dagprogramma’s.
De locatie bestaat uit 2 woonlagen waarbij op de beneden verdieping zorg en ondersteuning wordt geboden aan de zorgintensieve cliënt en op de bovenverdieping wonen cliënten die meer zelfstandig zijn. Een enkele client is overdag thuis, velen gaan naar dagbestedingsprojecten. Het is een huiselijke locatie met veel groepsdynamiek.

Voor een 57 jarige bewoonster van de Stierstraat met het syndroom van Down zoeken we een maatje. Ze houdt van puzzelen, K3 en kleuren. We zoeken een vrijwilliger om 1 of 2 keer per week samen met haar naar buiten te gaan voor een wandeling, boodschap, bezoek aan de kinderboerderij of een ijsje eten.

aangepast: 8 mei 2018
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.