Bezoekvrijwilliger

Trefwoorden:
gezellig kletsen, gezelschap, ouderbegeleiding, ouderen, leuke dingen doen, wandelen, spelletjes, boodschappen, bezoekwerk
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Deze hulpvraag is verlopen

Bezoekvrijwilliger

Laat u de (eenzame) oudere in Dordrecht genieten van een wandeling? Of drinkt u samen met één van hen een lekker kopje koffie?

Vindt u het leuk om iemand bij u in de buurt te bezoeken? Wij kennen ouderen in Dordrecht die graag met u in contact komen. Het gaat om ouderen die eenzaam zijn, een fysieke beperking hebben of geheugenverlies. Samen onderneemt u iets gezelligs en bouwt u een band op.

Zelfstandig naar buiten gaan, is voor deze ouderen niet vanzelfsprekend. Met uw begeleiding maakt u dit weer mogelijk. Samen maakt u bijvoorbeeld een wandeling of geniet u van een lekker kopje koffie. Door regelmatig af te spreken, leert u elkaar steeds beter kennen.

Met uw bezoekje, ontlast u ook de familie of vrienden. Voor hen kan de zorg soms zwaar zijn. Dan is het fijn als een vrijwilliger, zoals u, zo af en toe langs komt om wat leuks te ondernemen.

We verwelkomen u graag als vrijwilliger. Maar vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Onze ouderen rekenen op u.

Vindt u het leuk om met ouderen om te gaan?
Heeft u geduld met ouderen met een fysieke beperking, geheugenverlies of dementie?
Zorgt u voor een fijne sfeer?
Praat u goed Nederlands en/of Hindoestaans, Turks, Marokkaans?
Heeft u een bepaalde hobby die u zou kunnen delen?

Herkent u zich hierin en bent u ongeveer een dagdeel (of meer) per week beschikbaar? Meld u dan aan als maatje. Samen overleggen we welke dag en tijd het beste uit komt en hoe vaak u iemand wilt bezoeken.

De klik is erg belangrijk. We brengen u in contact met iemand met wie u een klik heeft

aangepast: 14 maart 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.