Samen hulp organiseren voor een ander of voor jezelf

Wil je samen met anderen op een makkelijke manier ondersteuning voor iemand anders of voor jezelf regelen? Maak dan een besloten hulpnetwerk aan!

Met een hulpnetwerk op wehelpen kun je:

  • Veilig online contact houden met alle leden
  • Makkelijk activiteiten plannen en verdelen in de gezamenlijke agenda
  • Belangrijke documenten en informatie op één plek bewaren en delen
  • Altijd op de hoogte blijven van afspraken en ontwikkelingen

Maak een account aan of log in om een hulpnetwerk te starten.

Wil je eerst meer weten over wat een hulpnetwerk voor jou kan betekenen? Lees dan hieronder verder.

Snel en gemakkelijk samen ondersteuning regelen.

Omdat je bijvoorbeeld mantelzorger bent, of vriendin van iemand die een ongelukje heeft gehad. Je weet op wie je kunt rekenen, en wat er moet gebeuren. Je houdt elkaar met een kort bericht op de hoogte. En deelt belangrijke informatie, ideeën en documenten op een logische plek wanneer het jou uitkomt. Dat scheelt uren telefoneren!

Overzicht op elk moment van de dag.

Elke deelnemer kan activiteiten inplannen. Je geeft zelf aan wat je wanneer wilt doen. En wat er nog niet is geregeld. Kleine klusjes of terugkerende activiteiten: alles kan in het digitale overzicht worden vermeld.

Agenda

Een gedeelde online agenda die inzage geeft in alle activiteiten en hulp die nog geregeld moet worden. Plaats je een nieuwe activiteit in de agenda? Dan wordt iedereen uit het besloten hulpnetwerk automatisch op de hoogte gehouden.

Activiteiten

Een lijst met alle activiteiten en meer gedetaileerde informatie per activiteit. Overzicht van activiteiten met en zonder deelnemers, datum en tijdsduur.

Logboek

Aantekeningen om elkaar te informeren over de ontwikkelingen. Met de mogelijkheid om statusupdates, ideeën en tips eenvoudig te delen met elkaar en berichtgeving goed op elkaar af te stemmen.

Documenten

Alle belangrijke bestanden, brieven en documenten op één plek inzichtelijk voor iedereen in het hulpnetwerk. Een handig archief dat elke deelnemer direct kan downloaden.

Notities

Alle belangrijke informatie en contactgegevens gelijk beschikbaar en door alle deelnemers snel aan te vullen.

Leden

Het overzicht van personen die meedoen. Alle deelnemers kunnen activiteiten plannen in de agenda, berichten schrijven in het logboek en documenten uploaden.

Informatie over wie meedoet (en wie nog niet).

Of het nu de buurvrouw is, of die verre neef die af en toe langs komt: degenen die willen helpen, zijn snel bereikbaar. En als er meer of andere hulp nodig is, kun je eenvoudig iemand toevoegen.

Heb je vragen over WeHelpen Dordrecht?

Help!

Af en toe kun je best wat hulp gebruiken. Maar wat als er even niemand beschikbaar is? Dan kun je hier een buurtgenoot vinden. 

En weet je dat bijna de helft van de Dordtenaren zich wel eens alleen voelt? Ook jij kunt iets doen. Nodig iemand uit voor een kop koffie, reageer op een hulpvraag voor een maatje of bied aan samen naar een van de leuke initiatieven op jebentnietalleen.nl te gaan.

Logo WeHelpen

Meer informatie

Wehelpen.nl/dordrecht is een initiatief van verschillende organisaties

Je kunt contact opnemen via dordrecht@wehelpen.nl, Je kunt ook bellen naar INZET078!, één van de organisaties achter WeHelpen Dordrecht. Het telefoonnummer is: (078) 206 30 02.  Kijk ook eens naar een WeHelpen OntmoetingsPlek bij jou in de buurt.